Blog

Chyběli byste vašim zákazníkům?

Nejlepší investicí, kterou můžete ve vašem podniku udělat, je bezpochyby neustálé hledání způsobů, jak být nenahraditelný.

Zamyslete se nad tímto:

Pokud chtějí lidé mrkvovou zmrzlinu a vy jste jediný producent takovéto příchutě zmrzliny, potom byste milovníkům mrkvové zmrzliny chyběli jako blázen, kdybyste ji přestali prodávat. Nicméně jestli lidé chtějí kvalitního poskytovatele nějaké služby nebo kvalitního konzultanta a to je zároveň to, co vy nabízíte, tak je pro vaše klienty relativně jednoduché najít si náhradního poskytovatele těchto služeb. 

Není to jednoduché, ale je to potřeba

Pokud jste vlastníkem malé firmy, potom má pro vás nalezení ekvivalentu mrkvové zmrzliny enormní hodnotu. Tím, že se stanete nenahraditelnými, seberete svým existujícím klientům všechny důvody, aby za vás hledali náhradu. Navíc, je mnohem jednodušší prodávat službu, která je unikátní. A také velmi důležité, protože vámi nabízená služba už nebude stejná jako ta, kteoru nabízí konkurence, už nikdy s ní nebudete muset bojovat pomocí snižování cen.

Ne, není to jednoduché vyvinout produkt nebo službu, která je unikátní. To je důvodem, proč to ani vaše konkurence nedělá a proč je tady ta příležitost pro vás.

Nicméně pokud si chcete udržet více klientů, získávat více zákazníků na doporučení, dělat práci, na které vám záleží a dostávat za ni zaplaceno podle vašich zásluh, potom je to nevyhnutné.

Want to receive the week’s best marketing TIP, design tech resources straight to your inbox?

Send us your email:

Kontaktujte nás

Out Of Office, s.r.o.

AKancelář Běžka, Běžecká 2
Praha 6 - Břevnov
160 00

T+420 731 606 350